Phantom Tranquillity

BELEEF ONGEËVENAARDE LUXE

Gecreëerd voor wie het onmogelijke bedenkt en bereikt. De Phantom Tranquillity is een verheven expressie van de Phantom, het zeldzaamste en meest begeerde object in de wereld van de luxe.

Deze Collectie omvat slechts 25 exemplaren wereldwijd en is verkrijgbaar als Phantom of als Phantom met Extended Wheelbase.

Voor de weinige uitverkorenen die een Phantom bestellen, vormt de verwezenlijking van hun persoonlijke visie een moment waarop ze de wereld bezien vanaf een buitengewone plaats met zicht vanuit de hoogte. De Phantom Tranquillity is daarom een echt statement voor vooruitziende geesten die geen genoegen nemen met de conventionele grenzen.

Vakkundig vervaardigd om het gevoel van euforische rust te beleven dat je krijgt wanneer je de wereld om je heen naar een hoger plan hebt getild, en met een naam die dit uitdrukt, is de Phantom Tranquillity op een schitterende manier samengesteld uit objecten en inspiraties die afkomstig zijn van buitenaardse werelden. Deze uiterst contemporaine expressie van Rolls-Royce design en artisanaliteit is de zeldzaamste plaats om de wereld te aanschouwen – voorbehouden aan diegenen die succes afmeten aan de mate waarin het onmogelijke is nagestreefd.

Het unieke patroon is geïnspireerd op de met röntgenstralen gecodeerde schaduwmaskers die gebruikt zijn op de Britse Skylark ruimteraket. Hoogenergetische stralingen vallen over en door het kenmerkende geperforeerde patroon, zodat er een gecodeerde schaduw op de lagen eronder valt. De eigenschappen van de originele stralingsbronnen kunnen vervolgens wiskundig worden gereconstrueerd aan de hand van deze schaduw. Skylark was wereldwijd het langstlopende ruimteraketprogramma. De Gallery herdenkt dit met speciale materialen uit de ruimte, sterk reflecterend roestvrij staal, 24-karaats goud en aluminium van ruimtevaartkwaliteit.

Een uniek geborduurd detail op het deurpaneel van de Extended Wheelbase refereert aan het patroon op de Gallery van de collectie.  Ton-sur-ton stiksel voor een subtiel, ambachtelijk detail.

Bespoke luidsprekerlijsten met goudkleurige afwerking maken een gedurfd statement in de deuren ter aanvulling op de overige vergulde elementen in de auto. Ze vormen een verwijzing naar de historische ‘Voyager’-satellieten van de NASA die twee gouden platen meenamen met geluid en beeld om de diversiteit van het leven en de cultuur op Aarde kenbaar te maken aan eventuele intelligente buitenaardse levensvormen.

Materialen en afwerkingen halen hun inspiratie uit de ruimtevaart en vormen een aanvulling op de materialen die gebruikt zijn voor de Gallery van de collectie en de klok. Deze unieke Spirit of Ecstasy is gemaakt van een solide, 3D-geprinte en met de hand afgewerkte figuur van natgestraald titanium. Deze is in een 24-karaats vergulde plaat gezet binnen een radiaal geborstelde titanium basis, met de collectienaam erin gegraveerd.