MUSE

HET ROLLS-ROYCE ART-PROGRAMMA

EEN NIEUWE VISIE

Rolls-Royce staat voor onbegrensde fantasie. Onze ambitie – het inspireren van grootsheid – belichaamt dezelfde rusteloze nieuwsgierigheid die kunstenaars ertoe aanzet om nieuw terrein te verkennen.

Nu lanceren we Muse, een vooruitstrevende visie om creativiteit te stimuleren door samenwerking met kunstenaars die onze passie delen voor het verleggen van technische en conceptuele grenzen.

Een blijvende erfenis van uitzonderlijke artistieke resultaten wordt tot stand gebracht met twee doorlopende initiatieven: de Dream Commission en de Spirit of Ecstasy Challenge.

DE SPIRIT OF ECSTASY CHALLENGE

Geïnspireerd door een icoon, een verkenning van het potentieel van materialen.

Om zowel traditie als innovatie te vieren, roept de Spirit of Ecstasy Challenge creatieve virtuozen op om het beeldje dat de motorkap van Rolls-Royce-auto’s opsiert een nieuwe invulling te geven.

Drie beroemde kunstenaars zullen worden uitgenodigd om te experimenteren met een materiaal dat essentieel is voor Rolls-Royce, zoals leer, hout, glas, aluminium of koolstofvezel. Ze worden aangespoord om de grenzen van het gekozen materiaal te verleggen en objecten te creëren die verrassen, begeesteren en inspireren.

Alle deelnemers zullen de thuisbasis van Rolls-Royce in Goodwood (Engeland) bezoeken, waar ze onze gespecialiseerde ambachtslieden zullen ontmoeten voordat ze hun creaties voltooien. De uiteindelijke werken gaan vervolgens wereldwijd op tournee — inclusief Rolls-Royce showrooms — waar ze de ogen zullen strelen van liefhebbers van kunst, design en auto’s.